Lotterier var inte bättre förr

Har du hört ramsan:

”Jag minnes ännu min barndoms vita knut, han kunde blivit brun, men gick aldrig ut.”
Den har föga med lotterier att göra men ramsan dök upp i mitt huvud när jag tänkte tillbaka på den eländiga tid när det bara fanns ”vanliga” lotterier som Penninglotteriet, har för mig att IOGT oxå gav ut lotter.

Man köpte sin lott eller flertal samt fick sedan avvakta i mild förtvivlan i några veckor före dragningslistan fanns att anskaffa.


Klicka på bilden för att spela 3WoW lotteri (skraplott med 10 miljoner i högvinst) med bonus med svenskt bolag

(Och då kunde man konstatera att det var blott nitlotter även denna gång)

Redan då rådde ett stenhårt monopol styrt av Staten. Ingen maktkamp var tillåten och det resulterade i att inget hände, inga kreativa idéer om nya roligare lotterier.

Så kom då Svenska Spels Trisslotter, på papper där latexhinnan skulle skrapas dän och man kunde se direkt om man vunnit alternativt ej.

Mestadels ej, alldenstund det fortfarande rådde ett stenhårt monopol samt staten ville behålla så mycket som genomförbart av satsade pengar.

Men okej var det roligare att kunna se omedlbart om det blivit en avans eller ej.

Monopolet får uppförsbacke

Så, om ingenting speciellt inträffat hade det antagligen sett likadant ut än idag, men som tur är finns det kreativa folk som tidigt insåg att det fanns potential utanför ankdammen Sverige.

För trots ivriga ansats av många stater är Internet ännu ledigt och (nästan) tillgängligt i alla länder.

De registrerade helt enkelt bolag utanför Sverige, de flesta av dem på Malta. Malta var inte sena att profitera den svenska idiotin samt får nu skatteintäkter både från spelen samt ett stort antal anställda i olika spelbolag.
Tro inte en sekund att det blott är att öppna ett spelbolag på Malta samt sedan ”tuta samt köra”. Det finns mycket stränga bestämmelser som måste följas av spelbolagen samt om ej, så stängs deras aktivitet av.

Har vi som spelar på lotterier online glädje av detta?

Ta bara en sådan sak som vinståterbetalning. Svenska Spel återbetalar 47% av spelade pengar medan andra ”utlokaliserade” spelbolag skänker så mycket som 95%.
Dina chanser att vinna pengar på de senares lotterier är dubblerade.
Föga att betvivla där inte!

Det finns mer än 100 annorlunda typer av skraplotterier på online spelportalerna.
Så inte egentligen med att dina chanser att vinna pengar är dubblerade, du kan frossa i annorlunda skraplotterier med mestadels bra grafik och läckra ljudeffekter.

Fyrdubbla vinstchanser?

Räknar jag verkligen rätt här. Låt mig se….
Dubblade vinstchanser jämfört med Svenska Spels lotterier och sedan ger de ”fria” spelbolagen mestadels en belöning på över 100% när man sätter in pengar på sitt spelkonto.

En belöning på 100% ger mig dubblade potential att agera för.
2 x 2 = 4

Jo, nog har Svenska Spel backe alltid

Antagligen dags för Knut att komma ut i verkligheten och inte sitta inne samt uggla?

Bara enstaka avslutande rader som kan vara nyttiga för dej att veta om du ska agera på online lotterier.

Håll dig till spelportaler och lotterier som finns inom EU.

Som tur är (av blunder?) så kan en avans som allaredan beskattats inom EU inte beskattas en gång till. Detta innefattar inte för vinster gjorda utanför EU, så spelar lotterier på exempelvis en amerikansk spelportal och vinner så får du först skatta för vinsten i USA och sedan här i Sverige.
Skattmasen glad samt Knut givetvis, men inte du.

Be the first to comment

Leave a Reply